Musiikkitalon säätiön avustushaku 2024 on avattu

Musiikkitalon säätiön avustushaku 2024 on avattu

Helsingin Musiikkitalon säätiön avustukset on tarkoitettu musiikkikulttuurin edistämiseen erityisesti Musiikkitalossa. Hakuaika on 1.2.–28.2.2024.

Vuonna 2024 säätiö jakaa avustuksia erityisesti Pro Musica -rahastosta taidemusiikin hankkeisiin. Tuettavat hankkeet valitaan ensisijaisesti sisällöllisin perustein. Haussa painotetaan vuosille 2024–2025 ajoittuvia konsertteja tai tapahtumia. Avustuspäätökset tehdään kesäkuun 2024 aikana.

Avustukset myönnetään ensisijaisesti Helsingin Musiikkitalossa järjestettävien tilaisuuksien tilakuluihin, harkinnan mukaan myös muihin kuluihin. Hakijan on selvitettävä etukäteen tilakulut Musiikkitalon tapahtumamyynnistä. Konserttisalin kuluihin myönnetään rahoitusta vain poikkeustapauksissa. Esiintymispalkkioita ei tueta kuin poikkeustapauksissa. Arvioidessaan hakemuksia kiinnitetään huomiota ennen muuta seuraaviin seikkoihin:

  • hankkeen kuvauksen selkeys (esim. ohjelmisto, esiintyjät),
  • täsmällinen budjetti, joka sisältää esityksen tilakustannukset, hankkeen taiteellinen painoarvo ja omintakeisuus.

Avustuksia ei myönnetä Musiikkitalon pääkäyttäjien (Helsingin kaupunginorkesteri, Radion sinfoniaorkesteri, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia) toimintaan.

Vuonna 2023 säätiön avustuksia haki 34 taiteilijaa, työryhmää ja yhteisöä. Avustus myönnettiin 12 hakijalle. Avustuksia jaettiin yhteensä 39 980 eurolla. Vuonna 2023 avustuksen saaneissa hankkeissa kuuluivat mm. uusi musiikki, ooppera ja puhallinmusiikki.

Musiikkitalon säätiön hallituksen puheenjohtaja on Helsingin kaupungin apulaispormestari Paavo Arhinmäki ja asiamiehenä toimii projektipäällikkö Kaisa Näreranta.

Hakuneuvontaa varten on mahdollista olla yhteydessä asiamieheen joko puhelimitse tai sähköpostitse seuraavina ajankohtina:

  • To 8.2. klo 8–13
  • Pe 23.2. klo 8–13
  • Ke 28.2. klo 8–13

Hakulomakkeeseen pääset tästä.

Lisätiedot:
Kaisa Näreranta
Musiikkitalon säätiö, asiamies
kaisa.nareranta@musiikkitalonsaatio.fi
+358 50 584 4876

Tiedotteen kuva: Sakari Röyskö